T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / DOĞUBAYAZIT - Yatılı Bölge Ortaokulu

YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALAN OKULLARA BAŞVURU e-KILAVUZU 2023-2024

Yetenek sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında ...

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yetenek sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler, EK-1 Formu doldurup imzalı olarak sınavına girmek istediği okul müdürlüklerinden birine başvuruda bulunması hâlinde okul müdürlüğünce öğrencinin bireysel başvurusu yapılabilecektir.
Başvuru sırasında;
• Adaylar yetenek sınavına girmek için okul türü ve alan farklılığına bakılmaksızın (güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri) en fazla 3 (üç) tercihte bulunabileceklerdir. Bu tercihler aynı okulun farklı alanları olabileceği gibi birden fazla okulda aynı veya farklı alanlar da olabilecektir.
• Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak, geçerli Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve ortaöğretim kademesine yönelik Özel Eğitim
Değerlendirme Kurulu Raporu ya da ÇÖZGER sahibi adaylar yetenek sınavına belgeleriyle birlikte geleceklerdir. ÇÖZGER sahibi adaylar başvuru tarihleri arasında MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerinin bulunduğu ildeki okulları tercih edeceklerdir. Söz konusu adaylar belgelerini yetenek sınavı öncesinde gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tercih ettikleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir.
• Adaylar, yetenek sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecektir. Bildirilmeyen sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk öğrenci velisine aittir.

 

27-06-2023

Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan OKullara Başvuru Klavuzu

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.06.2023 - Güncelleme: 27.06.2023 09:17 - Görüntülenme: 294
  Beğen | 9  kişi beğendi